Kimauguk: blokkerende eenzaamheid

Puberteit, een periode waarin ik een overgang doormaakte en waarschijnlijk ook de mensen om me heen en in mijn klas. Vriendschappen droogden op, de onzekerheid bij wie je wil horen en met wie je wat kan en wil delen. Het voelde aan als een hele scherpe periode: als je iets niet goed deed, dan werd dat meteen belachelijk gemaakt. Ik wist zelf ook niet zo goed wat ik wilde, en probeerde me van alles aan te meten en eigen te maken. Pauzes waren vaak een ramp, lessen niet zo. Hoe uitte zich dat: onzekerheid verbergen door felgekleurde kleding en blockhead kapsel. Dat deden er wel meer in de klas, maar niet zo extreem. Vastklampen aan allerlei onbenullige bijzaken, die dan even heilig werden en persé zo moesten, maar ook snel weer veranderden. (Bijvoorbeeld bepaalde toetjes heel lekker vinden.)

Vrouw(45) • Plek: Middelbare school • Leeftijd: 16 jaar